Irakçi: Nükleer anlaşma için mevcut durumun sürmesi tahammül edilemez

  • 30 Nisan 2018
  • 1.170 kez görüntülendi.
Irakçi: Nükleer anlaşma için mevcut durumun sürmesi tahammül edilemez

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, ABD, nükleer anlaşmadan çekilse de çekilmese de nükleer anlaşma için mevcut durumun sürmesinin tahammül edilmeyeceğini ve İran’ın özel önlemler düşündüğünü ifade etti.

Abbas Irakçi bugün Sari’de gazetecilere yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer anlaşma konusundaki tüm senaryolara karşı önemli seçenekler hazırladığını vurgulayarak, İran İslam Cumhuriyeti yetkililerin ABD’nin nükleer anlaşma konusunda alacağı her türlü karara karşı muhtelif seçenekleri uygulamaya hazır olduklarını vurguladı.

Bu arada, İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Irakçi, Avrupa’nın ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşma ihlallerine yönelik gösterdiği tutumunu eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Irakçi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu’dan Sorumlu Bakanı Alistair Burt ile bir araya geldi.

İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, nükleer anlaşma başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler özellikle Suriye ve Yemen’in son durumu masaya yatırıldı.

Tahran’da gerçekleşen görüşmede Irakçi, Avrupa’nın ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşma ihlallerine yönelik gösteriği yaklaşımını eleştirdi.

Irakçi ; İngiliz, Alman ve Fransız liderlerinin, Trump’ı memnun etme yönünde İran’a baskı uygulamak pahasına gösterdikleri çabalarını başarısızlıkla sonuçlanacak yanlış bir politika olarak nitelendirip sert bir şekilde tepki gösterdi.

İngiliz yetkili de söz konusu görüşmede, ülkesinin nükleer anlaşmaya sadık kalacağını belirterek, “İngiltere olarak bu anlaşmanın tüm hükümlerinin ilgili taraflarca uygulanmasını istiyoruz. Amerika tarafıyla yapılan müzakerelerde bu konuyu göz önünde bulunduruyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.