Irak’ın başkenti Bağdat’ta Mukteda Sadr’ın çağrısıyla “milyonluk protesto” başladı

  • 26 Şubat 2016
  • 928 kez görüntülendi.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta Mukteda Sadr’ın çağrısıyla “milyonluk protesto” başladı

Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda es Sadr’ın çağrısı üzerine bugün başkent Bağdat’ın Tahrir Meydanı’ında reformu destekleme ve yolsuzlukların engellenmesi için hükümetin yeni yollar bulması amacıyla protesto gösterileri başladı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta “milyonluk protesto” başladı.

Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda es Sadr’ın çağrısı üzerine bugün başkent Bağdat’ın Tahrir Meydanı’ında (Özgürlük Meydanı) protesto gösterisi düzenlendi.

Irak meclisi Sadr Grubu milletvekili Riyaz Hali Muftin, “Sadr’ın mesajı Kürt, Arap, Hristiyan, Müslüman, Sünni ve Şii tüm Irak halklarınadır. Irak’ın toprak bütünlüğü ve birliğimizi engelleyen tüm olumsuzluklar içindir. Bize göre, dış devletler, Irak’a baskı yaparak herşeyin kötüye gitmesine neden oluyor” dedi.

Riyaz Hali Muftin gösterinin ayrıca, reformu destekleme ve yolsuzlukların engellenmesi için hükümetin yeni yollar bulması amacıyla yapıldığını söyledi.

Irak bayrağı dışında hiçbir bayrak ve flamaya izin verilmeyen gösteride silah ve şiddete başvurulmaması uyarısında bulunuldu.

Mukteda es Sadr, resmi bir makamda olmamakla birlikte, Irak’ın en etkili dini ve politik figürlerinden biri olarak biliniyor.

Sadr, aynı zamanda Mehdi Ordusu’nun komutanlığını yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.