Irak’ın batısında çok sayıda terörist öldürüldü

  • 26 Eylül 2016
  • 1.009 kez görüntülendi.
Irak’ın batısında çok sayıda terörist öldürüldü

Irak ordusunun ülkenin batısında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda teröristin öldüğü bildirildi.

Irak Şafak News sitesine göre,  Irak basını verdiği haberde, Iraklı güçlerin koalisyon güçlerinin yardımıyla, el’Anbar eyaletinin Hit şehri yakınında yer alan El’Bekr mahallesinde tekfirci terörist IŞİD grubuna saldırdığını ve en az 40 teröristin öldüğünü bildirdi.

Iraklı güçlerin ayrıca terör örgütü IŞİD’in  Remadi yakınlarında yer alan Berafo askeri üssüne yönelik saldırı girişimleri de etkisiz hale getirildi.

Bu arada Anadolu Ajansı verdiği haberde, Irak genel kurmay başkanı Yahya Resul’un Musul operasyonunda yabancı ülkelerin kara güçlerinin de katıldığı yönündeki haberleri reddettiğini  belirtirken, sözkonusu operasyonun yalnızca Irak başbakanı Haydar el’İbadi tarafından planlandığını  söyledi.

Yahya Resul,  IŞİd aleyhindeki operasyonlara katılan güçlerin, Irak ordusu, terörizmle  mücadele özel ekipleri, Federal polis ve Irak gönüllü halk güçleri el’Haşd’üş’şabi olduğunu söyledi.

Irak genel kurmay başkanlığı sözcüsü de, Irak’ta bulunan yabancı güçlerin yalnızca Irak hükümetinin gözetiminde Iraklı güçlere eğitim verdiklerini ve de güvenlik enformasyonuyla ilgili Irak’la görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.