Irak’ın El-anbar iline bağlı Kaim kenti işgalden kurtarıldı

  • 04 Kasım 2017
  • 1.664 kez görüntülendi.
Irak’ın El-anbar iline bağlı Kaim kenti işgalden kurtarıldı

Irak Başbakanı Haydar İbadi; el-Anbar vilayetine bağlı Kaim ilçesinin terör örgütü IŞİD’in işgalinden kurtarıldığını açıkladı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi bu kutlama mesajında el-Kaim şehrinin teröristlerden ve Irak halkı düşmanlarından kurtarılması dolayısıyla tebrikte bulunarak, bu kasabasının kısa bir sürede Irak ordusu tarafından kurtarılmasının Iraklı güçlerin gücünün arttığına bir delil olduğuna vurgu yaptı

Irak ordusu komutanlarından Numan Abed el Zubey, AFP ajansına verdiği demeçte, ‘IŞİD’in ülkedeki son kalesi’ olarak nitelendirilen El Kaim kasabasına girdiklerini söyledi.

Irak Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ekrem Kabi, Irak güçlerinin el-Anbar vilayetindeki operasyonu hakkında yaptığı açıklamada; Kaim kentinin askeri olarak düştüğünü ve bir sonraki operasyonun Sincar bölgesinde Suriye sınırında tam güvenlik sağlamak için olacağını kaydetti.

Kabi; bu güçlerinin Irak ve Suriye sınırında mevzi ve tahkimat yapmakta olduğunu belirterek, Irak güçlerinin Kaim’den Rave ve Sincar’a kadar uzanan Suriye sınırında güvenlik sağlayacağını ifade etti.

Suriye tarafındaki Ebu Kemal ile Irak topraklarındaki Kaim’deki çatışmalar arasında önemli bir bağlantı olduğuna dikkat çeken Kabi; Irak İslami direniş güçlerinin sınırın karşı tarafında Suriye’de bulunduğunu belirtti.

Nucebe ve diğer direniş gruplarının Ebu Kemal’a doğru hareket ettiğini ve orada ve Suriye tarafındaki el-Kaim’de büyük ve önemli kazanımlara imza attıklarını hatırlatarak, iki ülkede iki taraf arasında mükemmel koordinasyon olduğunu ve en ısa sürede zafer elde edileceğini vurguladı.

Irak Nuceba Hareketi Genel Sekreteri ayrıca; Irak ile Suriye arasında koordinasyon sağlanmasının terörizme karşı zaferi hızlandırdığını belirterek, Filistin’i özgürleştirmek için tekfirci terörizmle mücadele ettiklerini ifade etti.

Irak Hizbullah Tugayları Komutanlığı Sözcüsü de; Irak direniş güçlerinin el-Kaim’de kontrol sağlamasının ardından, ABD’nin direniş cephesi güçlerini birbirinden uzaklaştırma planının suya düştüğünü ifade etti.

Hizbullah Tugayları Sözcüsü Cafer Hüseyni el-Mayadin’e yaptığı açıklamada; Kaim kentinin işgalden kurtarılmasını kutlayarak, direniş cephelerinin Irak ve Suriye ortak sınırlarındaki varlığının önemli bir kazanım olduğunu, bu kazanımla ABD’nin parçalama projesinin etkisizleştirildiğini vurguladı.

Hüseyni, ABD’nin 2010’den itibaren Irak Hizbullahı’nı terör listesine aldığına işaretle; “Amerikalılar için düşman sayıldığımız için onur duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Amerikan güçlerinin Irak topraklarında kalmasına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Hizbullah Tugayları Sözcüsü, Irak’taki tüm krizlerin ABD’nin varlığı yüzünden olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.