Irak’ın merkezindeki Erbain Hüseyni (S) ziyaretçilere yönelik bir terörist plan etkisiz hale getirildi

  • 19 Eylül 2021
  • 1.775 kez görüntülendi.
Irak’ın merkezindeki Erbain Hüseyni (S) ziyaretçilere yönelik bir terörist plan etkisiz hale getirildi

Irak Güvenlik Bilgi Merkezi, Babil’deki Erbain Hüseyni (S) ziyaretçilerine yönelik bir terörist planın önlendiğini duyurdu.

Tesnim Haber Ajansına göre, Irak Güvenlik Bilgi Merkezi dün gece yaptığı açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin Babil vilayetinde Erbain Hüseyni (S) ziyaretçilerini  hedef alan terör operasyonlarını engellemeyi başardığını bildirdi.

Son zamanlarda, Irak Halk Seferberlik Örgütü Haşdi Şabi, IŞİD teröristlerinin Bağdat’ın güneyindeki Erbain Hüseyni  (S)  merasimlerine katılacak  ziyaretçilere yönelik bir çok saldırı planının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haşdi Şabi komutanlarından Yaser Hüseyin, geçtiğimiz günlerde örgütün Erbain Hüseyni (S) merasimi  için kurulan operasyon odasının Kerbela’dan son ziyaretçinin dönüşüne kadar faaliyete devam edeceğini duyurdu.

Hicri Kameri takvime göre,  20 Safer 1443, (27 Eylül 2021), dünya Şiilerinin üçüncü imamı Hz. Hüseyin’in (a.s) ve sadık yarenlerinin Kerbela çölünde şehadetlerinin 40. günü yıldönümüdür. Bu münasebetle  her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişi, Erbain merasimlerine katılmak için Irak’ın güneyindeki Kerbela şehrine akın ediyor ama bu yıl Korona virüs salgını sebebiyle Irak hükümeti ziyaretçilerin sayılarına kısıtlama getirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.