Irak’ın petrol üretimi günlük 4 milyon varile yükseldi

Irak petrol bakanı bu ülkenin petrol üretiminin günlük 4 milyon varile yükseldiğini söyledi.
Irak petrol bakanı Adil Abdulmehdi, dün Ebudabi’de düzenlenen Arap Enerji Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Kürdistan bölgesi ile petrol anlaşmasının nihai imzasından sonra petrol üretim miktarının 4 milyon varile ulaştığını söyledi.
Irak petrol bakanı, sözkonusu anlaşmaya göre Kerkük’ten Türkiye’ye günlük petrol ihracatının 600 bin varile yükseleceğini söyledi.
2013 yılında petrol üretimi 3 milyon 300 varil olan Irak’ta hükümet bu rakamı 2014 için 6 milyon varile yükseltmeyi hedeflemişti ama siyasi ihtilaflar sebebiyle Irak hükümeti bu hedefine bu yıl ulaşamadı.
Irak hükümeti 2 Aralık tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan yerel yönetimle petrol ihracatıyla ilgili ihtilafları ortadan kaldıracak anlaşma imzalayarak Irak’ın da petrol ihracatının artmasına vesile olmuştu.