Iraklı güçler Musul’da ilerliyor

  • 23 Ekim 2016
  • 1.002 kez görüntülendi.
Iraklı güçler Musul’da ilerliyor

Musul’un kurtarılması operasyonuna katılan Iraklı askeri ve halk direniş güçleri Musul’un 5 km. mesafesine kadar geldiler.

Sky News televizyonunun bildirdiğine göre Irak yerel Kürdistan yönetimi içişleri güvenliğinden sorumlusu Kerim Sincari dün akşam konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Irak ve Kürt Peşmerge güçlerinin, el-Hamdaniye şehrini ele geçirmenin ardından ilerlemelerini sürdürerek Musul kentinin beş km. mesafesine kadar gelmeyi başardıklarını bildirdi.

Sencari, Iraklı güçlerin Musul yakınındaki Teklif kasabasının tam kontrolünü ele geçirmek için operasyonu sürdürmekte olduklarını açıkladı.

Öte yandan Irak Ortak Güçleri Operasyon Komutanlık Merkezi Sözcüsü Yahya Resul, Iraklı güçler, federal polis ve Pişmerge güçlerinin Musul bölgesinde son günlerde önemli kazanımlar elde ettiklerini, el-Hamdaniye şehrinin teröristlerden temizlenmesi çalışmalarının devam ettiğini ve bu operasyonun devamında Harare ve er,Rasiye köylerinin de terör örgütünden geri alındığını bildirdi.

Bilindiği gibi 17 Ekim tarihinde Irak ordusu, halk direniş güçleri ve Kürt peşmerge güçleri Musul’un IŞİD terör örgütünden geri alınması için büyük bir operasyon başlatmıştır. Bu arada Musul operasyonunun tamamen Irak güçlerinin kendi himmet ve girişimi ile başlatıldığını ve yönetildiğini bildiren Irak hükümeti yabancıların operasyona müdahil olmasına kesinlikle karşı çıkmış ve izin vermemiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.