Iraklı yetkili: Bağdat ta Hizbullah Gibi Siyonistlere Cevap Verecektir

  • 03 Eylül 2019
  • 1.154 kez görüntülendi.
Iraklı yetkili: Bağdat ta Hizbullah Gibi Siyonistlere Cevap Verecektir
Irak eski Başbakanı Yardımcısı, Irak’ın da Siyonist Rejimin saldırılarına cevap vereceği konusunda umutlu olduğunu belirterek, Hizbullah’ın Siyonistlere saldırılarını takdir etti ve bunun övgüye layık olduğunu söyledi.
Irak eski Başbakanı Yardımcısı Beha el-Araci, Hizbullah’ın Siyonist Rejime karşı saldırılarını takdir etti.
Hizbullah Pazar günü Siyonist rejim ordusunun zırhlı bir aracını Filistin’in kuzeyinde tanksavar roketle hedef aldı.
Bu eylem ve misillemeye karşı, Siyonist Rejim, Beyrut’un güneyine İHA saldırısı ve iki Hizbullah üyesinin şehadetine neden olan Suriye’ye hava saldırısı olmak üzere birkaç saldırı düzenledi.
Irak eski Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Yardımcısı El-Araci, Irak’ın da Hizbullah gibi Siyonist Rejimin saldırılarına cevap vereceği konusunda umutlu olduğunu belirtti.
Hatırlatmak gerekir ki, Siyonist Rejim İHA’sı 25 Ağustos’ta Irak Haşdi Şaabi Teşkilatı’nın el-Anbar’da bulunan mevzilerini hedef aldı ve bu saldırıda Haşdi Şaabi’den iki kişi şehit oldu.
El-Araci twitter sayfasında şunları söyledi: ‘Hizbullah’ın düşman İsrail’e karşı kahramanca operasyonları, bütün Müslüman ve Araplar için onur ve iftihar kaynağıdır.’
El-Araji, Irak’ın da Hizbullah’ın operasyonları gibi benzer bir duruş sergileyeceğinden umutlu olduğunu ve bu ülkenin duruşunun da sadece bildiri yayınlamakla ve kınamalarla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti.
Irak Başbakan eski Yardımcısı şu ifadelerde bulundu: ‘Irak’ın imkanları Hizbullah’ınkinden daha fazladır ama biz ihtilafları bir kenara bırakmalı ve birlik içerisinde olmalıyız ve belirli bir hedefimiz ve görüşümüz olmalıdır.’
Konuyla ilgili olarak, Irak’ın Hikmet Hareketi milletvekillerinden Hasan Fedem, Hizbullah’ın operasyonlarının, Siyonistlerin Irak’a saldırılarını azaltacağını öngördü.
Fedem, Siyonistlerin Irak’a saldırılarının amacının, Tahran ve Bağdat’a mesaj göndermek olduğuna değinerek, aynı zamanda Siyonistlerin gerginliklere devam etmesinin muhtemel olmadığını belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.