Irak’ta Erbain ziyaretçilerinin güvenliği planı başarılı şekilde yürürlükte

  • 17 Ekim 2019
  • 944 kez görüntülendi.
Irak’ta Erbain ziyaretçilerinin güvenliği planı başarılı şekilde yürürlükte

Irak’ın Diyale eyaleti şurası güvenlik komitesi Hüseyni Erbain ziyaretçilerinin güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili planın başarılı bir şekilde yürürlükte olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada, İran’dan bu yıl Erbain merasimlerine katılmak için Diyale bölgesinde yer alan Hosrevi sınır kapısından 100 bin İranlının geçiş yaptığına yer verilirken, şu ana kadar Erbain ziyaretçilerinin güvenliğinin temini konusunda hiç bir sorun yaşanmadığına  dikkat çekildi.

Diyale Şurası Güvenlik Komitesi başkanı Sadık el’Hüseyni, Bağdat el’Yovm’e yaptığı açıklamada, ”Diyale’den 300 binden fazla Erbain ziyaretçisinin geçiş yaptığını ve bunlardan 100 bin kadarının İranlı olduğunu ve güvenlik birimlerinin aralıksız bir şekilde ziyaretçilerin güvenliğini temini için titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Hz.Hüseyin (S) ve yarenlerinin şehadetinin 40. günü yıldönümü olarak bilinen Erbain merasimleri bu yıl 19 ekim 2019’e rastlıyor ve bu münasebetle Kerbela’da Erbain merasimlerine milyonlarca Ehlibeyt aşığının katılacağı şimdiden görülüyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.