Irak’ta IŞİD teröristlerine yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor

  • 30 Temmuz 2015
  • 730 kez görüntülendi.
Irak’ta IŞİD teröristlerine yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor

Irak birliklerinin terör örgütü IŞİD’e karşı operasyonu ülkenin muhtelif yerlerinde devam ediyor.
El-Fırat haber sitesinde bugün yer alan habere göre, Irak güvenlik güçleri, gönüllüler ve aşiretlerin desteğiyle Ramadi’nin güneyindeki el-Enbr Üniversitesi’nin çevresinde operasyon düzenledi, operasyonda teröristlere ait silah deposu ve patlayıcı maddeler ele geçirildi.
Öte yandan Ramadi’nin doğusundaki Hasibe bölgesinde teröristlerin mevzilerine düzenlenen saldırıda, IŞİD’in Ebu Siyaf Ensari isimli elebaşı, 5 yardımcısıyla birlikte öldürülürken, teröristlere ait bir kaç araç da havaya uçuruldu.
Halk birliklerinden Seyyidüş-Şüheda Tugayı da, Kerkük’ün güney batısında yer alan Havice’de IŞİD barınaklarına yapılan saldırı sonucunda 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Öte adan el-Enbar’daki bir askeri kaynak, aralarında bir Çeçen terörist dahil 10 IŞİD unsurunun Ramadi’de güvenlik güçlerine saldırmak isterken bu birlik tarafından önleyici bir saldırıyla helak edildiği ifade edildi.
Bici rafinerisinin kuzey çevrelerini temizleme operasyonunda da onlarca IŞİD teröristi helak edilirken, makine tüfekli araçları da imha edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.