Irak’ta IŞİD’e karşı operasyonlar sürüyor

  • 16 Haziran 2015
  • 709 kez görüntülendi.
Irak’ta IŞİD’e karşı operasyonlar sürüyor

Irak Savunma Bakanlığı, ülkenin batısında yer alan el-Enbar eyaletinde, terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda, onlarca teröristin helak edildiğini açıkladı.
Irak Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, el-Enbar’ın Kerame bölgesinde 41 IŞİD teröristinin öldürüldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığını bildirerek, bu operasyonda, Irak birliklerinin teröristlere ait 3 barınağı imha ettiğini açıkladı.
Irak askeri istihbaratından bir kaynak da, Bağdat’ın kuzeyinde yer alan Tarumiye bölgesinde teröristlere ait 2 botun hava kuvvetlerince vurulduğunu, saldırıda birkaç teröristin helak edildiğini bildirdi.
Irak savaş uçakları da, Samarra ve Diyala da, IŞİD teröristlerine ait birkaç barınağı imha etti, birkaç teröristi de etkisiz hale getirdi.
Başka bir habere göre de, Bağdat’ın kuzey doğusundaki işlek bir pazar yerinde düzenlenen saldırıda, 2 asker hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.