Irak’ta kum fırtınası can aldı, 5 bin kişi hastanelik oldu

  • 06 Mayıs 2022
  • 221 kez görüntülendi.
Irak’ta kum fırtınası can aldı, 5 bin kişi hastanelik oldu

Irak’ta başkent Bağdat’ın yanı sıra pek çok vilayette etkili olan kum fırtınası nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği, 5 binden fazla kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Irak Meteoroloji Kurumunun verilerine göre, dün akşam saatlerinde ülkenin batı çöllerinde başlayan şiddetli kum fırtınası Bağdat ve diğer bazı vilayetleri etkisi altına aldı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf el-Bedr, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin birçok vilayetini vuran kum fırtınasından etkilenenlere müdahale için Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastane ve sağlık merkezlerinin acil servisleriyle seferber edildiğini belirtti.

Bedr, kum fırtınası nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiğini, boğulma tehlikesi geçirenlerin sayısının ise 2 bini Bağdat’ta olmak üzere 5 bini aştığını kaydetti.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Bedr ayrıca astım ve kronik hastalıkları bulunanlar başta olmak üzere tüm Iraklılara evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Öte yandan Anbar, Kerkük, Selahaddin, Kerbela, Divaniye ve diğer kentlerde yetkililer vatandaşları zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Uzmanlar toz fırtınasının ciddi ekonomik ve toplumsal krizlere neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Dünya Bankası Kasım 2021’de Irak’ın 2050 yılına kadar su kaynakları kaybının yüzde 20’lere kadar çıkacağı uyarısında bulunmuştu.

Irak hükumetinden bir yetkili de Nisan ayının başında, ülke medyasına yaptığı açıklamada, bu yıl etkili olacak olan toz fırtınasının 272 gün devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.