Irak’ta Mercilik Fetvaları Olmasaydı, IŞİD Kerbela, Basra, Kuveyt ve Suudi Arabistan’ı İşgal Ederdi

  • 24 Eylül 2017
  • 1.153 kez görüntülendi.
Irak’ta Mercilik Fetvaları Olmasaydı, IŞİD Kerbela, Basra, Kuveyt ve Suudi Arabistan’ı İşgal Ederdi

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Muharrem etkinliği dolaysıyla yaptığı konuşmada; Irak’ta mercilik fetvasına uyulmasının IŞİD’in yenilmesini sağladığını belirtti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Muharrem ayının 3. gecesi dolaysıyla Beyrut’un güneyinde Zahiye’deki Seyyidüş-Şüheda Salonu’nda düzenlenen Hüseyni (as) matem etkinliğinde yaptığı konuşmada; “Irak’ta eğer mercilik fetvaları olmasaydı, IŞİD Kerbela, Basra, Kuveyt ve Suudi Arabistan’ı işgal ederdi” ifadesini kullandı.

Nasrullah, Lübnan İslami direnişinin teröristlerle mücadelesine işaretle, bu direnişin şeri ve ilahi vazifesi olarak yapıldığını ve İslam ümmetinin lehine olan direnişin bölgede “Büyük İsrail” projesini ilga ettiğini vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri sözlerine şöyle devam etti: Eğer Hizbullah yiğitlerinin direnişi olmasaydı, düşman İsrail şimdi Lübnan’da Siyonist yerleşkeler inşa etmiş olurdu.

Seyyid Hasan Nasrullah konuşmasında; BM Genel Kurul Toplantısı’ndaki konuşmalarından dolayı bazı Arap yetkililerini eleştirerek, bu yetkililerin Siyonist rejimin nükleer silahına değinmediklerini ifade etti.

Direniş Seyyidi, Irak merciliğinin fetvalarının IŞİD’in yenilmesindeki etkisine temasla, “Eğer Irak halkı mercliğin fetvasına uymasaydı, terör örgütü IŞİD; Kerbela ve Basra kentlerini ve Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkeleri işgal etmiş olurdu” açıklamasında bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah; “Suriye, Irak ve Lübnan’da halkı kendi evlatlarının IŞİD’e karşı direniş cephelerine gitmelerine engel olsaydı, herkes kurban gider ve insanların namuslarının ırzına geçilmiş olurdu” ifadelerini kullandı.

Hizbullah Genel Sekreteri; bu fedakarlıklar ve kahramanlıklar sayesinde; İslam, mezhebi mekanlar ve toplumda kültürel çeşitliliğinin ayakta kaldığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.