Irak’tan ABD’ye: Suriye’den gelen askerlerin Irak’ta kalması için onayımız yok

  • 22 Ekim 2019
  • 933 kez görüntülendi.
Irak’tan ABD’ye: Suriye’den gelen askerlerin Irak’ta kalması için onayımız yok

Irak yönetimi, Suriye’den çekilerek Irak’a giriş yapan ABD terörist askerlerinin ülkede kalamayacağını belirtti.

Irak Ordu Komutanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada Suriye’den çekilen ABD terörist askerlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) topraklarına girip sonra ülke dışına çıkmak için onay aldığı belirtildi.
Açıklamada, “Suriye’den gelen bu güçlerin (ABD askerleri) Irak’ta kalması için ise hiçbir onay söz konusu değil” ifadesi kullanıldı.
Amerikan terörist askerlerini taşıyan zırhlı araçlar ve askeri ekipman TIR’ları dün Suriye sınırındaki Simelka Kapısı’ndan Irak’a giriş yapmıştı.
Askeri terörist birliklerin, ABD’nin Enbar’daki Ayn’ul Esed ile Uluslararası Erbil Havalimanı üslerine yerleşeceği iddia edilmişti.
ABD Savunma Bakanı Mark Esper de iki gün önce yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump’ın kararıyla Suriye’den çekilen bin civarındaki Amerikan terörist askerinin Irak’ın batı bölgelerine gönderileceğini bildirmişti.
Haber kaynakları, bugün de yüzü aşkın Amerikalı zırhlı aracın Suriye topraklarından ayrılarak, Irak’a girdiklerini duyurdu.
Bir Iraklı güvenlik yetkilisi ise, Suriye’den Neyneva vilayetine giren Amerikan terörist askerlerinin sayısının 1000 kişi olduğunu belirtti./
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.