Irak’tan Amerika’ya eleştiri

  • 31 Ocak 2017
  • 1.182 kez görüntülendi.
Irak’tan Amerika’ya eleştiri

Irak dışişleri bakanı, Amerika’nın Bağdat elçisi ile yaptığı görüşmede, Iraklı vatandaşların Amerika girişinin yasaklanması konusunda ABD başkanı Trump’ın son kararının kabul edilemez olduğunu bildirerek, bu kararın iptal edilmesini istedi.

Someriye News’in bildirdiğine göre, Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi bu görüşmesinde, Iraklıların kendisinin terörizm kurbanı olduklarını ve bunun için de kendi evlatlarını ve kaynaklarını terörizmle mücadele uğruna harcadıklarını, şimdi Amerika tarafından böyle bir uygulamaya tabi tutulmalarının doğru olmadığını söyledi.

Trump’ın bazı İslam ülkesi vatandaşlarının Amerika’ya girişlerine yasak getirmesinin kendini hayrete düşürdüğünü bildiren İbrahim Caferi, Irak vatandaşlarının şimdiye kadar dünyadaki terör olaylarından her hangi birine karışmadıkları gibi hatta şu anda terörizme karşı mücadele içinde olduklarını ve bu yönde önemli başarılar da elde ettiklerini söyledi.

ABD elçisi ise Bağdat hükümetinin bu talebini matbu devletine ileteceğini bildirdi.

Irak Meclisi de, ABD’nin Irak dahil 7 Müslüman ülke vatandaşlarına getirdiği ‘vize yasağı’ uygulamasına misilleme yapılmasını istemişti.

Reuters’e açıklama yapan bir yetkili, Irak Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda, hükümetten ABD’ye ‘vize yasağı’ nedeniyle misilleme yapılması istenmesi kararının alındığını söyledi.

Irak’ta IŞİD ile savaşan Gönüllü Halk Güçleri (Haşdi Şabi), ABD vatandaşlarının sınır dışı edilmesi ve ülkeye girişlerinin durdurulması çağrısında bulunmuş, Mukteda Sadr da misilleme olarak ABD vatandaşlarının ülkeden çıkarılması gerektiğini savunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.