Irak’tan Amerika’ya: Hata değil, askerlerimizi bilerek vurdunuz

  • 19 Aralık 2015
  • 817 kez görüntülendi.
Irak’tan Amerika’ya: Hata değil, askerlerimizi bilerek vurdunuz
Irak parlamentosu milli güvenlik ve savunma komisyonu başkanı, Iraklı güçlerin yanlışlıkla Amerikan savaş uçaklarınca bombalandığı yolundaki iddiaların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Dün İRNA’ya açıklamada bulunan Irak parlamentosu milli güvenlik ve savunma komisyonu başkanı Hakim ez-Zamili, Amerikan savaş uçaklarının Felluce bölgesinde Iraklı güçlere saldırarak onlardan bir kaçını öldürmesine temasla, modern Amerikan uçaklarının hata yapmayacağının ve yanlışlıkla bir hedefi vuramayacağının kesin olduğun söyledi.

Amerikan uçaklarının Irak askeri güçlerini hedef almasının ilk olmadığı gibi son da olmayacağını belirten Irak parlamentosu milli güvenlik ve savunma komisyonu başkanı, Amerikan savaş uçaklarının daha önce de defalarca Iraklı birliklerin mevziilerini hedef aldıklarını ve IŞİD terör örgütü militanlarına silah, yakıt ve gıda yardımı ulaştırdıklarını bildirdi.

Irak hükümetinin, Amerika’nın muhtelif bölgelerde terör örgütlerine yardım ulaştırdıklarına dair elinde kesin kanıtların bulunduğunu belirten ez-Zamili, Amerika’dan buna son vermesini istedi.

Amerika savaş uçakları dün Felluce’nin güneyinde Irak ordusu mevziilerine hava saldırısı düzenleyerek en az 30 Irak askeri öldürmüş, 20 askeri de yaralamıştı.

ABD Savunma bakanlığı ise bir bildiri yayınlayarak bu saldırının tamamen rastlantı ve yanlışlıkla olduğunu iddia etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.