İran, ABD Kongresine Uyarı Yaptı…

  • 30 Ocak 2015
  • 799 kez görüntülendi.
İran, ABD Kongresine Uyarı Yaptı…

İran İslami şura meclis başkan yardımcısı, Amerika kongresinin İran karşıtı en ufak girişiminin, İslami şura meclisin kesin tepkisi ile karşılaşacağını belirtti.

Muhammed Hasan Ebutorabifard İran’ın güney doğu illerinden Zahidan’da yaptığı açıklamada, İran’a karşı yaptırımların arttırılması için kongre tarafından gerçekleşecek olan en ufak girişimde, nükleer hedeflerin ilerlemesi ve barışçıl hedefler için uranyumun gereken ölçüde zenginleştirilmesi için, meclisin hükümeti mecbur kılacağını belirtti.

Ebutorabifard, İslami şura meclisinin kendi için belirlediği stratejileri gerçekleştirirken Amerika’nın da birkaç yıllık tecrübesinden ders alması gerektiğini söyledi.

İslami şura meclis başkan yardımcısı ayrıca günümüzde 5+1’in muktedir ve nükleer İran ile dengeli görüşmelere yönelmesinin, İran’ın kendi tutumunda kararlı olmasından kaynaklandığını söyledi.

İslami şura meclis başkan yardımcısı Muhammed Hasan Ebutorabifard ayrıca nükleer tesislere ulaşmak ve 19 bin santrifüjün, İran’ın ilkeli tutumlarında ısrarcı olması ve direnmesinden kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.