İran ABD yaptırımlarına rağmen bölgeden yapılan gaz kondensatı ihracatını %15 arttırdı

  • 16 Mart 2019
  • 1.235 kez görüntülendi.
İran ABD yaptırımlarına rağmen bölgeden yapılan gaz kondensatı ihracatını %15 arttırdı

Dünyanın en büyük doğalgaz sahası olarak bilinen Güney Pars Gaz Sahası, İran enerji başkaneti unvanını taşımakla birlikte petrol dışı ürünler, petrokimya ve gaz kondensatı ürünleri ihracat merkezi sayılır.

Güney Pars Özel Ekonomik Bölgesi Gümrüğü Genel Müdürü Ahmed Purhaydar, 1 milyon 600 bin ton ağırlığında 553 milyon dolar değerinde petrol dışı ürünün bölgeden ihraç edildiğine işaret ederek, geçen yılın aynı ayına kıyasla bu sektörde %17 artış yaşandığı belirtti.

Bu dönemde 745 milyon değerinde 1 milyon 431 bin ton ağırlığında gaz kondensatı ürünün de bölgeden yurt dışına ihraç edildiğini açıklayan Purhaydar, gaz kondensatı alanında da geçen yılın aynı dönemine göre %15’lik bir artışa tanık olduklarını ifade etti.

Güney Pars Gaz Sahası’ndan yapılan ihracatın başta BAE, Çin, Güney Kore, Hindistan, Endonezya, Japonya, Tayvan, İtalya, Fransa, Belçika, Almanya, Rusya, Polonya ve Norveç gibi ülkelere ihraç edildiğini bildiren Purhaydar, aynı dönemde 243 milyon dolar değerinde malın ülkeye ithal edildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.