İran; ABD’nin bölge ve uluslararası zorbalığına karşı mücadelede ilham kaynağı

  • 11 Haziran 2020
  • 1.522 kez görüntülendi.
İran; ABD’nin bölge ve uluslararası zorbalığına karşı mücadelede ilham kaynağı

İran’ın Lübnan’daki kültür ataşesi Abbas Hame Yar, İran’ın, Amerikalıların bölge ve dünyada zorbalık ve kabadayılığına karşı mücadele ve aynı zamanda kalkınma ve ilerlemede örnek ve ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Abbas Hame Yar, dün el’Sırat TV kanalına verdiği demeçte, Amerika’da bugünkü ırkçılık ve zulmün yeni bir mesele olmadığını belirterek, ABD başkanı Trump’ın bu ülke yöneticilerinin gerçek yüzlerini ortaya çıkardığını söyledi.

Hame Yar, Amerika’nın kara tarihi ve yöneticilerinin kötü sicili ve zencilere ve diğer ırklara karşı insanlık dışı siyasetlerine ve cinayetlerine de işaretle,  bunun en bariz örneğinin Afganistan ve Irak’ın ABD tarafından işgal edilmesinden sonra görüldüğünü hatırlattı ve ”Amerika kendi kültürünü ve değerleri ihraç ediyor ama bunun hiç bir zaman insani tarafı olmadı, sürekli cinayet, işgal,  tecavüz, işkence, sömürü, yağmalama gibi’ dedi.

İranlı yetkili, İran medya kurumlarının Amerika’da zulüm altındaki insanlara desteğini bildirirken, Amerika’da bugün dünyanın gördüğü ırkçılığın, aslında Amerikan yönetiminin  gerçek yüzünü bütün dünyaya gösterdiğini bildirdi. /

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.