İran: ABD’nin “Kudüs” girişimini şiddetle kınıyoruz

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.191 kez görüntülendi.
İran: ABD’nin “Kudüs” girişimini şiddetle kınıyoruz

Parlamentolararası Birlik Filistin Komitesi’nin olağanüstü oturumunda konuşan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, önemli açıklamalarda bulundu.

Parlamentolararası Birlik Filistin Komitesi’nin olağanüstü oturumunda konuşan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, “ABD, geride bıraktığımız günlerde kendi isteğiyle imzaladığı İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki anlaşmadan çekildi; bir gün artık Süriye’de varlığını sürdürmeyeceğini açıklayan Amerika bazı ülkelerden para talep ediyor, fakat kısa bir süre sonra fikrini değiştirerek Suriye’yi bombalıyor. Yıllarca bölgedeki teröristleri destekleyip kendileri de itiraf ettiği gibi DEAŞ’ı oluşturdular, ancak bu örgütlerle mücadelede de öncülük yapmayı iddia ediyorlar” ifadelerinde bulundu.

Laricani konuşmasını şöyle sürdürdü: Tüm bu girişimler ise ABD rejiminin stratejik kararlar alma konusunda bir tür krize sürüklendiğini gösteriyor; dolayısıyla da onlar küresel gelişmelere yönelik acemi ve atılgan bir tutuma sahip.

İslami Şura Meclis Başkanı ilaveten, “ABD’de günümüzde iş başında olan yetkililere Filistin, Kudüs, direniş ekseni ve İslam dünyasına yönelik yanlış hesaplamalar yapmalarını tavsiye ederek, Filistin ile İran’ın nükleer programına ilişkin uyguladıkları böylesi politkaların yanıtsız kalacağını düşünmemelerini bildirmek isterim. Ani ve önemsiz uygulamalar ise dünyadaki krizleri daha da şiddetlendirecek” şeklinde konuştu.

Siyonist Rejim’in Filsitin halkı tarafından gerçekleşen barışçık “Dönüş” gösterilerine karşı yürüttüğü baskıcı politikalardan dolayı olağanüstü bir oturum gerçekleştirdiklerini bildiren Laricani, şöyle dedi: Bu olaylar Filsitin ile Kudüs’ü ilgilendiriyor. “Nikbet” günü, beşeri tarihin en büyük faciası olarak biliniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın son bildirisine de işaret eden Ali Laricani, “Son zamanlarda ABD Dışişleri Bakanlığı bu ülkenin Kudüs Büyükelçiliği’nin inşaatı için özel bir bütçe ayırdığını duyurdu ve ardından da Trump bir kez daha ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya karalı olduğunu açıkladı. ABD ile Siyonist Rejim çeşitli yollardan diğer ülkelerin bu konuda desteğini kazanmaya çalışıyorlar” değerlendirmelerinde bulundu.

İran Meclis Başkanı sözlerine şunları da ekledi: Biz Siyonist Rejim’in insanlık dışı davranışlarına ilave olarak ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını da şiddetli şekilde kınayıp Müslüman ülkelerle küresel toplumun bu girişime karşı derhal tepki göstermesini talep ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.