İran: ABD’nin müdahaleci tavrı bölgeyi tehdit ediyor

  • 20 Temmuz 2017
  • 867 kez görüntülendi.
İran: ABD’nin müdahaleci tavrı bölgeyi tehdit ediyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’li mevkidaşı Heather Nauert’ın İran karşıtı açıklamasına tepki göstererek, “ABD, Müslüman ülkelerin iç işlerine karışarak bölgenin güvenlik ve istikrarını ciddi derecede tehdit ediyor” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’li mevkidaşı Heather Nauert’ın İran karşıtı açıklamasına tepki göstererek, “İran’ın nükleer anlaşmanın ruhunu ihlal ettiği yönündeki iddialar, iki yıldan beri ABD hükümeti tarafından nükleer anlaşmaya karşı süregelen kışkırtıcı tavırlar ve alınan kararlarla eş zamanlı olarak öne sürülmüştür. İki senedir ABD yönetimi doğrudan veya dolaylı şekilde İran’ın nükleer anlaşmadan yararlanmasını engelliyor. İran İslam Cumhuriyeti bu meseleyi defalarca nükleer anlaşmanın ortak komisyonuna iletmiştir” ifadelerinde bulundu.

ABD tarafından ileri sürülen İran’ın bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalıştığı yönündeki açıklamaların da boş ve mesnetsiz olduğunu belirten Kasımi, şunları kaydetti: Bölgede en eski uygarlığa sahip olduğumuzdan dolayı İran’ın adı binlerce yıllık tarihe dayanan bölgeyle özdeşleşmiştir. Bu kültürel, tarihi, jeografik bağlardan dolayı bölgenin istikrar, güvenlik ve huzurunu her zaman İran’ın güvenliğini olarak görmekteyiz. Müslüman ülkelerin refah ve kalkınması bölgede yabancı güçlerin müdahalesi olmadan barış ve güvenliğin sağlanmasıyla gerçekleşebilir.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü açıklamasını şöyle tamamladı: İran İslam Cumhuriyeti’nin önleyici ve savunma şeklindeki tüm askeri programları devam edecektir. İran’ın askeri gücü bölgede herhangi bir ülke için tehdit oluşturamaz. İran olarak kasıtlı amaçlarla Müslüman ülkelerin iç işlerine karışan ABD’nin bölgenin güvenlik ve istikrarını ciddi derecede tehdit ettiğine inanıyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.