İran, ABD’nin nükleer politikalarını eleştirdi

  • 06 Mayıs 2017
  • 1.121 kez görüntülendi.
İran, ABD’nin nükleer politikalarını eleştirdi

NPT’yi Gözden Geçirme Konferansı Hazırlık Oturumu’na katılan İranlı heyet Başkanı “Gulam Hüseyin Dehgani”, ABD’nin nükleer politikalarını eleştirdi.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, Dehgani NPT’yi Gözden Geçirme Konferansı Hazırlık Oturumu’nda yaptığı açıklamada, dünyanın nükleer güçler arasında silah yarışmasına tanıklık ettiğini ve ABD Başkanı Donald Trump’ın da son sıralarda, kendi nükleer silahlarını nitelik ve nicelik açıdan geliştirmek istediklerini duyurduğunu ifade etti.

Bunun ABD tarafından nükleer silah yarışmasına yapılmış açık bir davet olduğunu ifade eden İranlı heyet başkanı, Trump’ın bu açıklamasının NPT’ye aykırı olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Dehgani ayrıca, dünyada nükleer silah üretiminin sürmesini endişe verici olarak niteledi, bu durumun derhal çözümü için çaba gösterilmesi, yoksa, NPT’nin itibar ve bütünlüğünün ciddi şekilde zarar göreceğini  belirtti.

NPT’yi Gözden Geçirme Konferansı Hazırlık Oturumu’na katılan İranlı heyet Başkanı ayrıca ABD temsilcisini İran’ı nükleer üretme politikasını sürdürmek ve terörizme destek vermekle ilgili suçlamaları hakkında ise, ABD’nin temelsiz iddialar ve suçlamalar gündeme getirmek yerine, nükleer anlaşma ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.