İran: ABD’ye siber saldırımız yok

  • 28 Kasım 2015
  • 849 kez görüntülendi.
İran: ABD’ye siber saldırımız yok

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bir ABD’li yetkilinin İran’ın siber saldırı gerçekleştirdiği iddiasını temelsiz olarak niteledi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari dün yaptığı açıklamada, İran’ın geçtiğimiz yıllarda Staxnet gibi ciddi siber saldırılara maruz kaldığına işaretle, ABD’li yetkilinin iddiasına, “İran bu yasadışı saldırılara, karşılıklı siber saldırıyla cevap vermedi” ifadesini kullandı.
İran’ın sorumluluk duygusuyla hareket eden ve halihazırda Bağlantısızlar Hareketi’nin başkanlığını da yürüten bir ülke olarak, her daim, siber saldırılar konusunda uluslar arası caydırıcı mekanizmaların hazırlanması ve takviye edilmesine bağlı olduğunu hatırlatarak, Batılı ülkeler başta olmak üzere diğer ülkeleri de, yıkıcı siber saldırıların önüne geçilmesi için işbirliğine ve bu tür saldırılardan uzak durmaya çağırdı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bazı ülkelerin bu bağlamdaki karnesinin yapıcı olmadığını ve uluslar arası normlara zarar verdiğini vurguladı.
Bir süre önce Amerikan basını, “İran’dan hackerler”in ABD Dışişleri yetkililerine ait internet hesaplarına siber saldırı gerçekleştirdiğini ileri sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.