İran, ABD’ye Tepki Gösterdi…

  • 11 Şubat 2015
  • 762 kez görüntülendi.
İran, ABD’ye Tepki Gösterdi…

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerika başkanının çeşitli konularda İran karşıtı sözlerine tepki gösterdi.
Dışişleri bakanlığı sözcüsü Merziye Efham, dün akşam yaptığı açıklamada, Amerika başkanının İran nükleer çalışmaları hakkındaki sözlerine tepki olarak, İran’ın, barışçıl nükleer faaliyetlerin mahiyetine göre ve yapıcı görüşmeler çerçevesinde nükleer müzakerelere başladığını, böylece oluşturulan sahte krize son vermek istediğini belirtti.
Dışişleri bakanlığı enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Efham ayrıca, yasa dışı ve zalimane yaptırımların, İran’ın müzakere masasına oturmasına sebep olduğuna dair yanlış delillerin, Amerika kamuoyunun dikkatini çekmek ve rakiplerle siyasi mücadeleye girmek hedefi ile gündeme getirildiğini söyledi.
Efham ayrıca İran’a karşı baskı siyasetlerinin geçersizliğini, tüm alanlarda ve özellikle de barışçıl nükleer faaliyetlerdeki ilerlemelerde de görüldüğüne işaretle, Tahran’a göre tam da bu sebepten dolayı Amerika’nın müzakere masasına oturduğunu ifade etti.
Efham, artık Amerika’nın aşırı taleplerinden vazgeçme zamanı olduğunu, iç sorunlarını çözerek, nihai kararı vermesi ve kapsamlı anlaşmaya varma ortamını hazırlaması gerektiğini söyledi.
Amerika başkanının İran iç konuları ve halk ile hükümet arasındaki açıklamaları hakkında da açıklamada bulunan Efham, Amerikalı yetkililerin benzer gerçek dışı ve tekrarlanan iddialar yerine, İran halkının İslam inkılâbı zaferi ardından tüm münasebetlerde ve seçimlerdeki geniş katılım oranına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca Amerika başkanının, İran’ın terörizme destek verdiğine dair sözlerinin tamamen temelsiz ve tekrarlanan ifadeler olduğunu belirterek, Amerika’nın bizzat Siyonist rejime destek vererek, terör eylemlerini yaydığını ve terörist grupların oluşmasında önemli rol oynadığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.