İran, AB’ye İlan Etti!

  • 06 Eylül 2019
  • 1.564 kez görüntülendi.
İran, AB’ye İlan Etti!
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, İran’ın nükleer anlaşma çerçevesindeki araştırma ve geliştirme ile ilgili taahhüdünü resmen askıya aldığını ilan ettiğini duyurdu.
İran’da yayın yapan ParsToday, Musevi’nin konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi. Habere göre Musevi açıklamasında, İran Dışişleri Bakanı Zarif´in, AB Dış Politika Komiseri Federika Mogherini´ye bir mektup göndererek bu taahhüdün askıya alındığını bildirdiğini ifade etti.
Musevi, “İran Dışişleri Bakanı, bugün, Mogherini´ye bir mektup göndererek, Amerika´nın nükleer anlaşmadan çekilmesi ve İran aleyhine uygulanan ambargolar ve 3 Avrupa ülkesinin nükleer anlaşma çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmedeki acziyetinden dolayı İran´ın nükleer alandaki araştırma ve geliştirme taahhüdünü askıya aldığını bildirdi” ifadesini kullandı.
Musevi’nin, İran´ın taahhüdünün durdurulmasının detaylarının Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuna (UAEK) bildirileceğini belirttiği; yine mektupta İran´ın iyi niyet göstergesi olarak nükleer anlaşmada kalan taraflarla tüm düzeylerde görüşmelerine devam etmeye hazır olduğu da vurgulandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.