Ä°ran Adalet Bakanı: Yaptırım Uygulayan Ãœlkeler, Fesad’ın Artışı Karşısında Cevap Vermeliler

  • 07 Kasım 2017
  • 1.088 kez görüntülendi.
Ä°ran Adalet Bakanı: Yaptırım Uygulayan Ãœlkeler, Fesad’ın Artışı Karşısında Cevap Vermeliler

İran İslam Cumhuriyeti Adalet Bakanı, ülkelerin başka ülkelere karşı tek yanlı yaptırım uygulamaları yönündeki girişimlerinin, fesatla mücadele konvansiyonunun hedeflerine ters düştüğünü ve yaptırım uygulayan ülkelerin fesadın artması karşısında cevap vermeleri gerektiğini bildirdi.

Ä°RNA’nın bildirdiÄŸine göre Avusturya’nın baÅŸkenti Viyana’daki BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Ofisinde dün baÅŸlayan ve 4 gün sürecek olan 7. Yolsuzlukla Mücadele Konferansı’nda konuÅŸan Ä°ran Adalet Bakanı Seyyid Alirıza Avai, ülkelerin baÅŸka ülkelere yönelik tek yanlı her hangi bir yaptırım uygulamasının, konvansiyonun hedeflerine ters düştüğünü ve sonuç itibariyle yaptırıma tabii tutulan ülkelerde yolsuzlukla mücadele alanında olumsuz etkiler bıraktığını bildirdi.

İran Adalet Bakanı Seyyid Alirıza Avai konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

– Bu yıl BM Yolsuzlukla Mücadelenin 12. Yılını doldurmaktadır. Ama ne yazık ki halen dünyada yolsuzluk ülkelerin başını aÄŸrıtan en önemli sorun olarak ortada durmaktadır. Ä°ran halkı ve devleti, fesat ve yolsuzlukla mücadele alanındaki uluslararası çabalarını sürdürecek ve bu konuda baÅŸka ülkelerle gerekli iÅŸbirliÄŸine artırmaya çalışacaktır. Ama ne yazık ki yolsuzlukla mücadele ettiklerini iddia eden ülkelerden bazıları, çalınmış paraların hedefi konumuna gelmiÅŸ ve bu alandaki mücadelede iÅŸbirliÄŸi yerine köstek olmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.