İran Afganistan’a yardıma hazır

  • 15 Nisan 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
İran Afganistan’a yardıma hazır

İslami İran dışişleri bakanlığı Asya ve Pasifik Okyanusu işlerinden sorumlu yardımcısı İbrahim Rahimpur, dün Moskova’da düzenlenen Afganistan barış oturumunda yaptığı açıklamada, Afganistan’da güvenlik durumunun istenilen düzeyde olmadığını belirterek, terörizmle mücadele için bölge ülkelerinin teröristlere karşı kararlı oldukları mesajı vermelerinin zaruri olduğunu söyledi.

Fars haber ajansına göre, Rahimpur, İran’ın yaklaşık 4 milyon Afganlıya evsahipliği yaptığını belirterek; İran’ın Afganistan’da barışın sağlanması ve başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere iç ve bölgesel sorunların çözümü için yardıma hazır olduğunu söyledi.

Moskova’daki oturuma katılan delegeler, Afganistan buhranının   çözümünün askeri olmadığını bildirirlerken, bu buhranın çözümü için Afganistan  hükümeti ile işbirliğine hazır olduklarını ilan ettiler.

Bu oturumda İran, Afganistan ve Rusya temsilcilerinin yanısıra  Çin, Hindistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Pakistan, Kazakistan, Tacikistan ve Özbekistan temsilcileri de katıldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.