İran Amerika’nın bayatlamış iddialarını tekrarlamasına tepki gösterdi

  • 11 Ağustos 2022
  • 121 kez görüntülendi.
İran Amerika’nın bayatlamış iddialarını tekrarlamasına tepki gösterdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Amerikan adli makamlarının bayatlamış iddialarını ısıtıp ısıtıp tekrarlamalarına tepki göstererek, gülünç ve saçma sapan suçlamalar bahanesiyle İran vatandaşlarına karşı herhangi bir eylem hakkında uyarıda bulundu.

Dün akşam ABD Adalet Bakanlığı, İslam Devrimi Muhafızlar Ordusu üyesi bir İran vatandaşının Beyaz Saray’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a suikast girişiminde bulunmakla suçlandığını iddia eden bir açıklama yaptı.

Bu iddiada, bu kişinin hedefinin muhtemelen İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadet intikamını almak olduğu iddia ediliyor.

Fars haber ajansına göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ”Bu ülkenin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik bitmek tükenmek bilmeyen suçlamalarının ve başarısız İran fobisi politikasının devam etmesinde, yeni bir hikaye anlatımında Amerikan adli makamları, geçerli delil ve gerekli belgeleri sunmadan suçlamalarda bulundular.” dedi.

Kenani, sözlerine şöyle devam etti: ”Bu tür temelsiz iddialar siyasi amaç ve saiklerle yapılıyor ve bir propaganda ortamı yaratıyor ve özellikle Amerikan hükümetinin doğrudan müdahil olduğu sayısız terör suçlarına cevap verme sorumluluğundan kaçıyor. Zira Amerikan hükümeti, General Şehit Süleymani’nin korkakça şehit edildiği cinayeti gibi doğrudan olaya karıştığı ya da Siyonist rejimin ve IŞİD gibi terörist grupların terör suçları gibi ABD’nin desteği bütün bu terör saldırılarında bulunmaktadır.”

Kenani, ”İran İslam Cumhuriyeti, bu gülünç suçlamalar bahane edilerek İran vatandaşlarına karşı her türlü eyleme karşı şiddetle uyarıda bulunmaktadır ve İran hükümetinin ve vatandaşlarının haklarını savunmak için uluslararası hukuk çerçevesinde her türlü tedbiri alma hakkını saklı tuttuğunu vurgulamaktadır.” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.