İran, Amerika’ya ağır su satışında Kanada’nın yerini aldı

  • 30 Nisan 2016
  • 1.022 kez görüntülendi.
İran, Amerika’ya ağır su satışında Kanada’nın yerini aldı

İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK’nın sözcüsü, İran’ın Amerika’ya ağır su satışında Kanada’nın alternatifi olduğunu söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK’nın sözcüsü Behruz Kamalvendi bugün İRNA’ya yaptığı açıklamada Erak Ağır Su nükleer tesislerinin faaliyyetinin durdurulmasına çalışan Amerikalıların şimdi bu tesislerin faaliyetinin devam etmesini resmi olarak kabul ettiğini ve Erak nükleer tesislerinde elde edilen ağır suyun asıl müşterilerinden bir olmak istediğini bildirdi.

Amerika’nın şimdiye kadar Kanada&dan satın aldığı ağır sudan daha çok şimdi İran’dan ağır su alma talebinde olduğunu ve gerçekte İran’ın bu konuda Kanada’nın yerini aldığını belirten Kemalvendi, İran’ın 130 ton ağır suyun yanı sıra ayrıca dünya piyasalarına da 70 ton civarında ağır su satmakta olduğunu söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü ayrıca İran’ın şu anda KOEP anlaşması uyarınca kendi sorumluluklarını yerine getirdiğini ve karşı taraftan da aynı şekilde kendi sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmesini beklediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.