İran: Arakanlı Müslümanlar için kamp kurmaya hazırız

  • 15 Eylül 2017
  • 1.025 kez görüntülendi.
İran: Arakanlı Müslümanlar için kamp kurmaya hazırız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın Bangladeş’te Arakanlı Müslümanlar için kamp ile sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ile İran Kızılayı’ndan oluşan bir heyetin Bangladeş’in “Cox’s Bazar” kentindeki kampa sığınan Arakanlı Müslümanların son durumunu inceleyip insani yardımları ulaştırmak amacıyla önümüzdeki hafta sonu bu ülkeye gideceğini duyurdu.

İran’ın Bangladeş’te Arakanlı Müslümanlar için kamp ile sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu belirten Kasımi, bunun Dakka yönetimi tarafından onaylandığı takdirde uygulanacağını ifade etti.

Kasımi, İran’ın Tayland Büyükelçisi’nin Myanmar’a giderek bu ülkenin Dışişleri Bakan Yardımcısı ile bir araya gelip Arakanlı Müslümanların son durumunu görüştüğünü kaydetti.

Behram Kasımi sözlerini şöyle sürdürdü: Büyükelçimiz Myanmar’da yaptığı görüşmelerde İran’ın Arakanlı Müslümanların durumundan duyduğu endişeleri dile getirerek, Müslümanlara karşı devam eden insanlık dışı şiddetin en kısa sürede sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Büyükelçimiz, Myanmarlı yetkililerden İran’ın insani yardımlarının çatışma bölgelerine ulaştırılması için gerekli izinlerin verilmesini istedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif’in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun yıllık toplantısına katılmak üzere önümüzdeki hafta New York’a gideceğini bildiren Kasımi, “Zarif, toplantı sırasında farklı ülkelerin yetkilileriyle yapacağı görüşmelerde Rohingya’daki Müslümanların son durumunu yakından takip edecek” açıklamasını yaptı.

Behram Kasımi sözlerini şöyle tamamladı: İran İslam Cumhuriyeti, Myanmar’daki Müslümanlara yönelik devam eden şiddete karşı tüm kapasiteler ve imkanlarını kullanacaktır. Bunun yanı sıra Bangladeş ile Myanmar’daki yetkililerle sürekli temas halinde olarak sorunu kökten çözebilmek için elinden geleni yapacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.