İran, Bağdat Boru Hattı Projesinin İnşasına Başladı…

  • 01 Şubat 2015
  • 723 kez görüntülendi.
İran, Bağdat Boru Hattı Projesinin İnşasına Başladı…

İran, Irak’a gaz ihracını günlük 70 milyon metreküpe çıkaracak Bağdat boru hattı projesinin inşasına başladı.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İşler Müdürü Azizullah Ramazani, Bağdat boru hattı projesinin büyük bir bölümünün tamamlandığını ve mayısta bu hattan Irak’a gaz ihracına başlayacaklarını söyledi. İlk aşamada bu hattan günlük 4 milyon metreküp gaz pompalanacağını aktaran Ramazani, 2 yıl içinde bu miktarın günlük 25 milyon metreküpe yükseleceğini bildirdi.

Ramazani, İran ve Irak arasındaki anlaşma uyarınca Basra boru hattı projesinin inşasına da başlandığını ve mayısta devreye girecek Bağdat ve yapımına başlanan Basra gaz boru hatlarının tamamlanması halinde Irak’a ihraç edilen doğalgaz miktarının günlük 70 milyon metreküpe ulaşacağını açıkladı.

Tahran ve Bağdat hükümetleri arasında Ekim 2013’te imzalanan enerji anlaşması uyarınca Irak, geçen yıl temmuzdan itibaren İran’dan günlük 7 milyon metreküp gaz ihracına başlamıştı.

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene de 10 Ocak’ta yaptığı açıklamada, ülkesinin Irak’la günde 25 milyon metreküp gaz tedariki için sözleşme imzaladığını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.