İran, Bağlantısızlar Hareketi Bilim Bakanları Oturumuna Ev Sahipliği Yapıyor…

  • 15 Şubat 2015
  • 711 kez görüntülendi.
İran, Bağlantısızlar Hareketi Bilim Bakanları Oturumuna Ev Sahipliği Yapıyor…

İran İslam Cumhuriyeti bu ay Bağlantısızlar hareketine üye ülkeler bilim ve teknoloji bakanları oturumuna ev sahipliği yapacak.

İSNA haber ajansına yaptığı açıklamada bu konuyu belirten İran İslam Cumhuriyeti bilim ve araştırma ve teknoloji bakanlığı uluslar arası işbirlikleri merkezi başkanı Salar Amoli ve oturumun 22 ila 24 Şubat tarihleri arasında Tahran’da yapılacağını belirtti.

İran İslam Cumhuriyetinin bağlantısızlar hareketinin dönem başkanı olarak bu hareketin daha dinamik hale getirtilmesi yönünde bilim ve teknoloji bakanları oturumun da düzenlenmesi yönünde gerekli girişimlerde bulunduğunu belirten Salar Amoli, Tahran bilim ve teknoloji bakanları oturumuna 70 ila 75 ülkenin bakanlarının katılacağını, Arap Birliği, Afrika Birliği, Abdusselam Fizik teori merkezi, İslam ülkeleri bilimsel ve teknik işbirliği komisyonu gibi bir takım uluslar arası kurumların da bu oturuma katılacağını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.