İran barışın yayılması için parlamentoların çalışmasını vurguladı

  • 09 Aralık 2015
  • 779 kez görüntülendi.
İran barışın yayılması için parlamentoların çalışmasını vurguladı
8. Asya Parlamenterler Meclisine katılan İran parlamenter heyeti başkanı, barışın yayılması, huzur içinde bir arada yaşanması ve şiddete karşı mücadeleye destek verilmesi için parlamentoların çalışmasını istedi.

Fars haberin bildirdiğine göre 8. Asya Parlamenterler Meclisine katılan İran parlamenter heyeti başkanı İsmail Celili bugün Kampoçya’da meclisin açılış töreninde dünyadaki gelişmeler, şiddet ve terörizmin yayılmasına işaretle, “Asya ülkelerin meclisleri dünya toplumunun ihtiyaçlarını doğru anlamalı ve dünyada en elzem konulardan biri olan barış ve dostluğun yayılması konusu üzerine odaklanarak onu gerçekleştirmelidirler” şeklinde konuştu.

Celili Yemen’e karşı her türlü askeri saldırının bir an önce durdurulması ve insani yardımların bir an önce gönderilmesi zaruretine işaretle, bu ülkede insani faciaların yaşanması, ekonomi, sosyal ve kültürel altyapıların imha edilmesinin terörist grupların güçlenmesinden başka sonucu olmadığını, ülkeleri de gerçek hedefleri olan barış ve huzurun sağlanma amaçlarından uzaklaştırdığını belirtti.

8. Asya Parlamenterler Meclisine katılan İran parlamenter heyeti başkanı İsmail Celili ayrıca Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlediği insanlık dışı ve yasadışı saldırılarına da işaretle,Filistin halkının sorunları ve acılarının son bulması için başta dünya parlamenterler meclisi olmak üzere uluslararası kuruluşlardan etkin çalışmalar yürütmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.