İran Bilim Bakanı, Türkiye Büyükelçisi ile görüştü.

  • 18 Mart 2015
  • 703 kez görüntülendi.
İran Bilim Bakanı, Türkiye Büyükelçisi ile görüştü.

İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi ile görüştü.

İran ajansının haberine göre, bu görüşmede İran devletinin İran ve Türkiye arasında ki ilişkilere büyük önem verdiğini belirten İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Muhammed Ferhadi, iki ülke arasında tüm alanlardaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ettiğini belirtti.

İki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirten Farhadi, “Kısa bir süre zarfında iki ülkenin üst düzey yetkililerinin karşılıklı ziyaretlerine şahit olduk. İran Cumhurbaşkanı’nın da 2014 yılıda Türkiye’ye gelmesi, iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri göstermektedir. İran ve Türkiye, bilim ve teknoloji gelişimi açısında yüksek bir seviyede yer alıyorlar. Bu neden ile de iki ülke arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliklerinin artması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İki ülke arasında ortak bilim ve teknoloji çalışmaları düzenlenmesi gerektiğini belirten Ferhadi, “İran genelindeki üniversitelerin yanısıra, özellikle Batı ve Doğu Azerbaycan eyaletlerindeki üniversitelerin Türkiye topraklarına daha yakın oldukları nedeni ile, bu ilişkilere uygun bir olanak sağlayabilirler” dedi.

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ise bu görüşmede İran’a gelmekten ve İran halkı ve kültürü ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye üniversitelerinde eğitim gören 4000 İranlı üniversite öğrencisine dikkat çekti. Tekin konuşmasının devamında ise İran üniversitelerinde Türkçe dili eğitiminin artması isteğinde bulundu.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.