İran BM İnsan Hakları Konsey üyeliğine adaylığını yalanladı

  • 29 Ekim 2016
  • 1.026 kez görüntülendi.
İran BM İnsan Hakları Konsey üyeliğine adaylığını yalanladı

İslami İran dışişleri bakanlığı, BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine aday olduğuna dair bazı haber çevrelerinin iddialarını yalanladı.

İRİB muhabirine göre, İran dışişleri bakanlığı, bazı haber çevreleri ve sosyal paylaşım sitelerinin İran’ın İnsan Hakları Konseyi üyeliğine seçilemediği yönündeki haberlerin yalan olduğunu zira İran’ın her şeyden önce İnsan Hakları Konseyi’ne aday olmadığını ve bundan dolayı da  İran’ın üyeliğinin kabul edilmesi için gerekli oy alamadığı yönündeki haberlerin ve iddiaların da kesinlikle yalan olduğunu bildirdi.

Habere göre, BM Genel Kurulunda İnsan Hakları Konseyi’ne 14 yeni üye belirlenmesi için yapılan oylamada, Rusya konseye tekrar giremedi.

Oylamada, Doğu Avrupa grubundan konseydeki iki koltuk için yarışan Macaristan 144 oy alarak konseyin yeni üyesi olurken, Rusya 112 oy ile koltuğunu 114 oy olan Hırvatistan’a kaptırdı.

Konseye seçilen diğer ülkeler ise Brezilya, Çin, Küba, Mısır, Irak, Japonya, Ruanda, Güney Afrika, Tunus, İngiltere, ABD ve Suudi Arabistan.

Yemen’deki hava saldırıları nedeniyle eleştirilen Suudi Arabistan’ın konseye yeniden seçilmesi ise insan hakları örgütlerinin tepkisine neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.