İran BM nüfus fonu ile işbirliğine hazır

  • 14 Mart 2017
  • 1.237 kez görüntülendi.
İran BM nüfus fonu ile işbirliğine hazır

İslami İran dışişleri bakanı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile yeni nüfus siyasetlerinin hazırlanması hedefi konusunda işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif,  dün sözkonusu fonun İran temsisilcisi Leyla Sici Cudan ile görüşmesinde, BM Nüfus Fonu’nun İran’da yeni temsilcisinin bulunmasını, İran ile Fon arasında  yeni projelerde işbirliği ve aynı zamanda bölgenin diğer ülkelerinin örnek alması için iyi  bir işbirliği ortamının oluşmasına vesile olacağını ve İran’ın bu konuda Fon’la her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Zarif, İran ve Fon arasında  işbirliği geçmişine temasla, İran’ın Fon ile işbirliğine büyük önem verdiğini belirterek, özellikle İslam ülkelerinde kendi kültürel değerlerinde daha fazla işbirliği yapılmasına vurgu yaptı.

Sözkonusu görüşmede BM Nüfus Fonu İran temsilcisi Sici Cudan da, Tahran’da bulunmasını iki taraf arasında işbirliklerin gelişmesi açısından iyi bir fırsat nitelerken, Fon ile İran’ın Fon’la irtibatlı ulusal stratejik projelerde işbirliklerine önem verdiklerini söyledi.

İran istatistik merkezi başkanı Ümid Ali Parsa, İran’da hicri şemsi 1395 yılına göre nüfus artışının yüzde 1.24 olduğunu ve ayrıca sayıma göre de İran nüfusunun 79 milyon 26 bin 270 olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.