İran BM Temsilcisi: ABD’nin insanlık dışı uygulamaları İran milletini tehdit ediyor

  • 30 Mart 2022
  • 163 kez görüntülendi.
İran BM Temsilcisi: ABD’nin insanlık dışı uygulamaları İran milletini tehdit ediyor

İran’ın BM daimi temsilcisi yardımcısı Zehra İrşadi, Amerika terör devletinin insanlık dışı tek taraflı uygulamaları İran milletinin sağlığını ve gerekli ilaç ve tıbbi ekipmanlara ulaşma hakkını ciddi bir şekilde tehdit etmeyi sürdürdüğünü vurguladı.

BM genel kurulunun dünya sağlığı ve dış politika başlığı altında düzenlenen 76. oturumunda konuşan büyükelçi İrşadı şu ifadeleri kullandı:

Amerikalı yetkililer tek taraflı haksız uygulamaları gıda maddeleri ve tıbbi ekipmanları kapsamadığını ileri sürüyor; ancak dayattığı yaptırımlar ve uluslararası bankacılık sisteminde İran’ın faaliyetlerini engellemesi yüzünden bu malzemelerin alım imkanını yok ediyor ve bu uygulama başka ürünleri de kapsıyor.

Büyükelçi İrşadi şöyle devam etti:

İran İslam Cumhuriyeti Amerika terör devleti ve bazı müttefiklerinin haksız baskılarına rağmen biyo teknoloji ve kök hücre gibi alanlarda göz kamaştıran ilerleme kaydetti ve şimdi de kovid-19 aşısını yapan ender ülkelerden biridir. İran Amerika başta olmak üzere Batılı devletlerin insanlık dışı tek taraflı yaptırımlarına maruz kalmasına karşın kırk yılı aşkın bir süredir milyonlarca Afganistan vatandaşına kucak açıyor ve kaynaklarını cömertçe bu insanlarla paylaşıyor.

Büyükelçi İrşadi şöyle ekledi:

Dünya camiası koronavirüs salgınını kontrol altına almaya çalışırken ve İran İslam Cumhuriyeti de bu sürece ortaklık ederken, Amerika ve körü körüne bu devletin politikalarını izleyen bazı ülkeler bu salgından ağır bir şekilde etkilenen ülkeler başta olmak üzere bazı ülkelere illegal ve zalimane yaptırımlarını dayatıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.