İran BM Temsilcisi: Gazze savaşının uzaması Amerika’nın İsrail’e verdiği desteğin maliyetini artıracak

  • 17 Aralık 2023
  • 47 kez görüntülendi.
İran BM Temsilcisi: Gazze savaşının uzaması Amerika’nın İsrail’e verdiği desteğin maliyetini artıracak

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler’deki büyükelçisi ve daimi temsilcisi ,Joe Biden hükümetini uyararak, “Gazze’deki savaş devam ettikçe Amerika’nın İsrail’e verdiği desteğin maliyeti katlanarak artacak.” Dedi.

Iranpress haber ajansının haberine göre Emir Said İrevani, Amerikan dergisi Newsweek’e verdiği röportajda Joe Biden hükümetini, Amerika’nın koşulsuz desteği olmadan İsrail’in işgal etme gücüne sahip olmadığı konusunda uyararak Gazze savaşı uzadıkça bu desteğin Amerika’ya maliyetinin katlanarak artacağını belirtti.

“Amerika ya bu desteği şartlandırıp sınırlamalı ya da İsrail yöneticilerinin hırslarının kurbanı olmalı.” Diyen İrevani şunları söyledi: Netanyahu siyasi hayatını Gazze savaşının devamında görüyor, Biden ise yeniden seçilmesini Gazze savaşının sona ermesinde görüyor. Savaş uzadıkça bu çıkar çatışması yönetilemeyecek.”

Newsweek’in İsrail ile Filistinli İslami direniş grupları arasındaki savaşın kendileri üzerindeki etkileri ve İran açısından sonuçları hakkındaki sorusunu yanıtlayan İrevani şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti için en önemli konu sivillerin hayatının kurtarılmasıdır.

İrevani şöyle devam etti: Cihatçı gruplar mücadele yolunu seçtiler ve bilinçli olarak bu yola girdiler ve mücadelenin maliyetini kendileri ve aileleri için üstlendiler, ancak sıradan insanlar, özellikle de kadınlar ve çocuklar savaşın kurbanı olmamalıdır.

İrvani, “ İsrail kesinlikle Hamas’ı yok edemez, ancak gerçekleştirdiği katliamla direnişin gücü, Hamas’a katılan yeni savaşçılar veya yeni bir grup şeklinde ön plana çıkacaktır.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.