İran BM’den ABD’nin illegal yaptırımlarına karşı çıkmasını istedi

  • 02 Ekim 2019
  • 1.731 kez görüntülendi.
İran BM’den ABD’nin illegal yaptırımlarına karşı çıkmasını istedi

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Golam Hüseyin Dehgani, BM Genel Sekreteri Yardımcısı Mark Lowcock’la görüşmesinde BM’nin Amerika’nın insani faaliyetleri engelleyen illegal yaptırımlarının tesirleri ile mücadele etmesini istedi.

Muhabirimizin haberine göre, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehgani Salı günü gerçekleşen görüşmede, uluslararası adalet divanının Amerika yönetiminin İran’ın ilaç ve uçak yedek parçaları gibi ihtiyaçlarının karşılanmasını engellememesi yönündeki geçici kararına işaret ederek, BM’den Amerika’yı uluslararası adalet divanının kararına temkin etmeye zorlamasını istedi.

Amerika’nın illegal yaptırımları insanların acı çekmesine ve onlara yardım ulaştırılmasına mani olmasına dikkat çeken Dehgani, son sel felaketinde İran’a yapılan yardımlar halâ yurt içine intikal bile ettirilemediğini ifade etti.

Amerika devleti Bercam nükleer anlaşmasından çekildikten sonra İran’a karşı çok yönlü baskı uygulamaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de tek yanlı bir karar alarak Bercam’dan çekildi ve nükleer yaptırımları yeniden dayattı. Trump’ın bu kararı Amerika içinde ve uluslararası camiada geniş tepki uyandırdı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dehgani görüşmede ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak, Suriye ve Yemen’de insani faaliyetlerine değinerek BM ile iş birliğini geliştirmeye ve bu alandaki deneyimleri başka ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

Dehgani ayrıca BM’den Yemen krizine yönelik daha kesin bir tavır koymasını ve bu krizi sonlandırmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.