İran bölge halkların ülkülerini savunmada azimli

  • 07 Ekim 2016
  • 838 kez görüntülendi.
İran bölge halkların ülkülerini savunmada azimli

İran İslam Cumhuriyeti nizamın maslahatını teşhis konseyi araştırma merkezi başkanı, İran’ın bölge halkların ülkülerini savunmada azimli olduğunu söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti nizamın maslahatını teşhis konseyi araştırma merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti dün Suriyeli ekonomik heyetle görüşmede, İslam Cumhuriyetinin Suriye’de aslında İran, Suriye ve direniş hattındaki tüm ülkelerin çıkarlarını savunduğunu belirtti.

İran ve Suriye halkı ve hükümetini kardeş ve dost tanıtan Velayeti, ikili ilişkilerin stratejik olduğunu, İslam inkılabı zaferinin başında şimdiye kadar her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti.

Velayeti milletlerin saldırganlar karşısında direndikleri takdirde zafer kazanacaklarını belirterek, hiç şüphesiz Suriye halkı ve hükümetinin bu eşitsiz savaşta galip olacaklarını, Amerikalılar, siyonistler ve bölgedeki gerici arap rejimlerinin de bu ülkeyi parçalama girişimlerinde başarısız olacaklarını söyledi.

İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı ayrıca İran, Suriye ve Rusya işbirliğinin gelişmesine vurgu yaparak, İran’ın bölge halklarının ülkülerini savunduğunu söyledi, ayrıca İran kamu ve özel sektörün Suriyeli işadamları ile ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu duyurdu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.