İran, bölge krizinin çözümü için ortak bir süreç başlatılmasını istemekte

  • 17 Ağustos 2016
  • 774 kez görüntülendi.
İran, bölge krizinin çözümü için ortak bir süreç başlatılmasını istemekte

İran’ın Türkiye büyük elçisi, İran İslam Cumhuriyetinin, bölge krizlerinin çözümlenmesi yönünde etkili ortak bir sürecin başlatılması yönünde çaba harcadığını söyledi.

Dün İSNA haber ajansına açıklamada bulunan İran İslam Cumhuriyetinin Ankara Büyük Elçisi Muhammed İbrahim Taheriyan Ferd, İran’ın bölge krizlerinin çözümlenmesi yönünde ortak bir teamül başlatmak istemesinin yanı sıra, ilk etapta bu sürece katılacak ülkeler arasında da tüm sorunların giderilmesine çalıştığını bildirdi.

Türkiye’nin bölgenin önemli etkili bir ülkesi olduğunu belirten Taheriyan Ferd, başta İran, Türkiye ve Rusya olmak üzere bölge ülkelerinin  mevcut çıkmazı gidermeleri ve Suriye’de yaşanan insani facianın bir an evvel son verilmesi gerektiğini bildirdi.

İran’ın Ankara elçisi İran ve Türkiye’nin Suriye krizi boyunca bu krizin çözümlenmesi yönünde sürekli olarak görüşmelerini sürdürdüğünü ve son olarak da İran dışişleri bakanının Ankara ziyaretinde bu meselenin detaylı olarak ele alındığını bildirdi.

Taheriyan ayrıca iki ülke arasında varılan anlaşma uyarınca yakında İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı, İslami Şura meclisi Başkanı ve İran dışişleri bakanı Arap ve Afrika ülkelerinden sorumlu yardımcısının ikili anlaşmaları takip etmek için yakında Türkiye’yi ziyaret edeceklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.