İran, bölgenin istikrar ve güvenliğinin merkezidir

  • 01 Ocak 2015
  • 1.020 kez görüntülendi.
İran, bölgenin istikrar ve güvenliğinin merkezidir

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, İran’ı bölgenin istikrar ve güvenliğin merkezi olarak niteledi.
İshak Cihangiri, İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletinin merkezi Ahvaz kentinde düzenlenen Yüce Kültür ve Namaz adlı konferansta yaptığı konuşmada, yabancı güçlerin müdahalesi sonucu Irak ve Suriye gibi ülkelerde yaşanan güvensizliğe temas ederek, İran’ın halihazırda tam güvenli bir durumda olduğunu, ülke genelinde İmar ve kalkınma programlarını sürdürdüğünü söyledi.
Cihangiri, petrol fiyatlarının 106 dolardan 55 dolara düşmesinin bir komplo olduğunu belirterek, İran İslam cumhuriyetinin birkaç yıl öncesine kadar günlük olarak 2 milyon 400 bin varil petrol ihraç ettiğini ve hâlihazırda ise kanunsuz yaptırımlara ve satışın engellenmesine dair her türlü kısıtlamalara rağmen günlük 1 milyon varile dolayında petrol ihraç edilmekte olduğunu söyledi.
İslami İran cumhurbaşkanı yardımcısı, hükümetin kısa sürede bu konuda önemli işler yaptığını belirtirken, düşmanların her türlü girişimlerine rağmen tedbir ve dirayetle, bunun yanı sıra halk ve hükümetin koordinesiyle düşmanların bu komplolarının uhdesinden geleceğini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.