İran, Brezilya tarım arazilerini kiralıyor

  • 27 Ekim 2015
  • 973 kez görüntülendi.
İran, Brezilya tarım arazilerini kiralıyor

Brezilya sanayi, ticaret ve kalkınma bakanı, İran’ın Brezilya’da ekim projesi teklifinin birkaç aya kadar hayata geçirileceğini bildirdi.

Dün İSNA Haber Ajansının bildirdiğine göre Brezilya sanayi, ticaret ve kalkınma bakanı Armando Monteiro, İran’ın Brezilya’da sınır ötesi ekim projesi teklifine temasla, İran’ın Brezilya toprakları üzerinde ekincilik yapmak istediği teklifini getirdiğini ve İran’da temaslarını sürdüren Brezilya ticaret odası yetkililerinin ülkeye döndükten sonra bu meseleyi Brezilya tarım bakanlığı yetkilileri ile masaya yatırarak, ortak bir karar alacağını ve bu planın birkaç aya kadar hayata geçirilebileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ve Brezilya Kalkınma, Dış Ticaret ve Sanayi Bakanı Armando Monteiro dün bir araya gelerek iki ülke ekonomik ilişkilerinin gelişmesini vurgulamışlardı.

Nimetzade yaptığı açıklamada, Brezilya’nın İran’la ekonomik ilişkilerini güçlendirmek deniz ve havayolu iletişiminin güçlenmesi ve iki ülke arasında direkt uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini söylemişti.

Brezilya’nın tarım alanında büyük kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Nimetzade, Brezilya’nın İran’ın petrol, doğalgaz, petrokimya ve enerji alanlarında yatırım yapabileceğini vurguladı.

Monteiro da, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rosef’in İran ile ilişkilerin geliştirilmesi istediğini belirterek, İran ekonomisinin küresel ekonomide büyümek için potansiyel kapasite ve imkânlara sahip olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.