İran büyükelçisi: İran ve Suriye ilişkileri özel ve stratejiktir

  • 13 Şubat 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
İran büyükelçisi: İran ve Suriye ilişkileri özel ve stratejiktir

İran’ın Fransa büyükelçisi Ali Aheni, dün Fransa televizyonlarından Kanal5’e verdiği demeçte, İran ve Suriye ilişkilerinin özel ve stratejik olduğunu belirterek, İran’ın her zaman Suriye’de yasal yönetimi ve halkını teröristlere karşı desteklediğini söyledi.

Ali Aheni, Suriye’nin terörizmle mücadelede İran’dan yardım istediğini belirterek, ‘terörizmin ciddi bir bela olduğunu ve Suriye halkının yıllardır bu bela ile karşı karşıya kaldığını belirterek, Tahran’ın terörizmle mücadele konusunda Suriye’nin yardım isteğine olumlu cevap verdiğini ve bu tutumunu sürdüreceğini söyledi.

Aheni, Beşar Esad’ın halk tarafından seçilen meşru bir cumhurbaşkanı olduğunu belirterek,Suriye halkının onu desteklediği için İran’ın da onu desteklediğini söyledi.

İran büyükelçisi, batılı ve bazı Arap ülkelerinin Suriye’de teröristlere desteklerine temasla,  Suriye’de barış ve huzur istemeyen ülkelerin terörist gruplara  destek verdiklerini  belirterek, onların bu tutumlarıyla gerçekte çok büyük hata içinde olduklarını söyledi.

Ali Aheni, bazı ülkelerin Şii ve Sünni mezhepleri arasında ihtilaflar çıkarmaya çalıştıklarına işaretle, İran’ın hiç bir ünvanla savaş peşinde olmadığını ve bölgenin barışının da ancak bölge  ülkelerinin işbirliğiyle sağlanabileceğini söyledi.

Aheni, Arabistan ve İran ilişkilerine işaretle İran’ın Arabistan’la hiç bir düşmanlığının olmadığını zira iki ülkenin bölgenin önemli oyuncuları olduğunu ve buhranların  diyalogla ve işbirliğiyle çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.