İran büyükleçiliği Bakü’de medya propagandasına tepkili

  • 03 Şubat 2017
  • 1.173 kez görüntülendi.
İran büyükleçiliği Bakü’de medya propagandasına tepkili

İran islam cumhuriyeti Bakü büyükelçiliği, bazı Azeri medya çevrelerin İran’a karşı yeni propaganda akımına karşı tepki olarak, İran düşmanları ve İranofobi sorumlulularının iki ülke arasındaki iyi ilişkileri bozmaya çalıştıklarını belirtti.

İRİB’in Bakü’den bildirdiğine göre Azerbaycan Cumhuriyetinde bazı medya çevrelerinin, İranlı bir diplomatın bu ülkede bir parti üyeleri ile görüşmesi konusunda ortam yaratmaları ardından, İran büyükelçiliği yaptığı açıklamada, “İran elçiliği çalışanlarından birinin Azerbaycan cumhuriyetinde bir parti üyeleri ile şeffaf ve sıradan diplomatik görüşmeler çerçevesinde yapılan görüşme, gereksiz yere medya için bir konu oluşturmuştur” denildi.

İran’ın Bakü büyükelçiliği bildirisinde, fakat Bakü’deki diğer elçiliklerin sürekli bu kişilerle eskiden veya şimdiki görüşmelerinin hiç bir tepki ile karşılanmadığı belirtildi.

Bildiride ayrıca İranlı bir diplomatın Azerbaycan Cumhuriyetinde bir parti üyeleri ile görüşmesinin iki ülkenin dostane ilişkilerindeki çıkarlara aykırı olmadığı, elçiliğin kendisine yöneltilen yalan suçlamalar ile ilgili yasal takip hakkının saklı olduğu belirtildi.

İran İslam cumhuriyetinin Bakü büyükelçiliği ayrıca yayınladığı bildiride Azerbaycan cumhuriyeti medya çevrelerini olumlu rol oynamaya, iki ülke arasında iki milletin çıkarları çerçevesinde ilişkilerin gelişmesi ve derinleştirilmesinde değerli pay üstlenmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.