İran: Çocuk haklarını ihlal eden İsrail neden kara listeye alınmıyor?

  • 01 Temmuz 2021
  • 2.008 kez görüntülendi.
İran: Çocuk haklarını ihlal eden İsrail neden kara listeye alınmıyor?

Terör ve işgal devleti Siyonist İsrail’in katliamlarına BM’nin sessiz kalması dünya kamuoyunu galeyana getirdi…

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mecid Tahtı Revançı, silahlı çatışmalarda çocukların, özellikle kızların korunmasının temel bir ahlaki ve insani ilke olduğunu ve İsrail rejimi ve Yemen’deki Arap koalisyonunun çocuk haklarını ihlal eden ülkeler kara listeye alınmamasını eleştirdi.

Çocuklar ve silahlı çatışmalar konulu BM toplantısında konuşan Tahtı Revançı, ‘Genel Sekreterin çocuklar ve silahlı çatışmalarla ilgili yıllık raporuna göre, bu çok endişe verici bir durumdur. 2020’de Afganistan’dan Yemen’e ve Filistin’e yaşanan silahlı çatışmalarda da çocuk hakları ihlalleri devam etti’ dedi.

İrna’ nın haberine göre İsrail rejimi tarafından Ortadoğu’da çocuk haklarının en sistematik ve en ağır ihlalinin yaşandığına dikkati çeken Tahtı Revançı, BM Genel Sekreteri’nin 2020’deki yıllık raporuna göre, 11 ölüm, 324 engelli ve 361 tutuklama dahil olmak üzere 340 Filistinli çocuğa yönelik 1031 şiddet vakasının yanı sıra İsrail güçlerinin okullara ve hastanelere yönelik 30 saldırı gerçekleştirdiklerini belirtti. Yalnızca Mayıs 2021’de Gazze’de 11 gün süren acımasız ve topyekûn savaş sırasında İsrail güçlerinin 66’sı çocuk 253 Filistinliyi öldürdüklerini kaydeden Tahtı Revançı, ‘Örneğin bir vakada, çoğu çocuk ve hatta aralarında altı aylık bir bebek de bulunan geniş bir ailenin 13 üyesi, evlerinin enkazı altında gömüldü. İsrail güçleri ayrıca 30 sağlık merkezini ve yaklaşık 50 okulu imha etti’ diye konuştu. Tahtı Revançı, ‘Bu barbarca eylemler, uluslararası ilkeleri temelden ihlal eden soykırım, savaş suçları ve insanlığa karşı suçların açık bir simgesidir ve bu suçlardan İsrail rejiminin uluslararası sorumluluğunu gerektirir. Bu nedenle, bu rejimin yetkilileri bu tür iğrenç suçları işlemekten yargılanmalıdır’ diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.