İran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Ahmed Hatemi’den Trump’ın Ziyaretine Anlamlı Yorum

  • 28 Aralık 2018
  • 1.485 kez görüntülendi.
İran Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Ahmed Hatemi’den Trump’ın Ziyaretine Anlamlı Yorum

Tahran Cuma Namazı hutpelerinde konuşan Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi Fransa’daki olaylara işaret ederek, “Bu olaylar Doğu da sosyal-demokrasinin çöktüğü gibi Batı’da da liberal-demokrasinin ortadan kaybolma seslerinin artık duyulmaya başladığını açığa çıkarıyor. Bunun açık bir örneği ise Trump’ın 700 günlük cumhurbaşkanlığı döneminde 7 bin yalan söylemesidir. ” ifadelerinde bulundu.

Amerika’nın Suriye’den çekilmesine de değinen Ayetullah Hatemi sözlerini şöyle sürdürdü: Bu knu da ABD’nin hezimete uğradığını gösterdi, nitekim ki ABD Savunma Bakanı’nın da istifası bu yönde gerçekleşti. Düne dek Beşar Esad’a hayır diyenler bu sloganı bir kenara bırakarak Şam’da yeniden büyükelçilik açmaya başladılar. İşte bu da direniş güçlerinin başarıya ulaştığını göstermektedir.

Cuma Namazı hatibi ayrıca, “ABD Başkanı gece yarısı gizli şekilde ışıkları kapalı bir uçakta yaklaşık 4 saat bu ülkenin askeri üssünde konuşma yapıp gidiyor. Ortadoğu’da 7 trilyon dolar harcayan Amerikalı bir başkanın bu şekilde bölgeyi ziyaret etmesi onlar için epey üzücüdür.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.