İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri: Müzakerelerde İmam Hamaney Tarafından Belirlenen Bütün Kırmızı Çizgilere Uyuldu

  • 01 Haziran 2015
  • 895 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri: Müzakerelerde İmam Hamaney Tarafından Belirlenen Bütün Kırmızı Çizgilere Uyuldu

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney tarafından belirlenen bütün kırmızı çizgilere nükleer müzakerelerde uyulduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri Tahran’da düzenlenen Valiler ve Kaymakamlar toplantısında, mevcut nükleer müzakerecilerin, nükleer müzakere tarihindeki en güçlü tim olduğunu ifade etti.

Cihangiri, nükleer müzakere heyeti ve Cumhurbaşkanlığı’nın nükleer gelişme ve meseleleri, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’e sunduğunu ve kendisinden fikir alarak, bir sonraki müzakerelere katıldıklarını belirtti.

İran’ın nükleer müzakereci heyetinin dünyanın 6 büyük gücü karşısında halkın nükleer hakkını savunduğunu ve İslami İran’a uygulanan haksız yaptırımları tartışmaya açtığını hatırlatarak, halkın, onurunun korunmasını istediğini kaydetti.

İran’da yapılacak genel seçimler hakkında ise Cihangiri, hiçbir devlet adamının seçim işlerine karışma hakkı ve yetkisine sahip olmadığını belirtti.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in halkın oyu, kul hakkıdır sözüne seçim görevlilerinin aynen yerine getirmeleri, iyi ve görkemli seçimlerin düzenlenmesi için özen göstermeleri gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.