İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Ankara’da

  • 19 Ekim 2017
  • 1.074 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Ankara’da

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde Türkiye’ye gitti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri Esenboğa Havalimanı’nda Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından karşılandı.

Cihangiri burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Ankara’da Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım da dahil üst düzey yetkililerle ikili ilişkilerin yanı sıra bölgedeki son gelişmeler üzerinde fikir alışverişinde bulunacağını kaydetti

“D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi”ne de katılacağını kaydeden Cihangiri, bu örgütün 8 üyesinin karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi yönünde bir yol harita hazırladıklarını ve ticaret hacminin 500 milyar dolara kadar ulaşmasını planladıklarını bildirdi.

Bunlara ilave olarak Cihangiri, “İran ve Türkiye, bölgede en önemli ve etkili iki ülkedir. Kanaatimce iki ülke arasındaki yakın işbirliği, bölgenin sorunlarına çözüm bulma konusunda çok etkili olabilir” şeklinde konuştu.

Edinilen bilgilere göre, “D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi” üye ülkelerinin katılımıyla Cuma günü 20 Ekim’de İstanbul’da başlıyor.

D-8 ülkeleri, üyeler arasındaki iş birliğini geliştirmeyi, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmeyi amaçlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.