İran Cumhurbaşkanı Reisi, İİT’nin Filistin için acil toplanmasını istedi

  • 07 Nisan 2023
  • 70 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Reisi, İİT’nin Filistin için acil toplanmasını istedi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Endonezyalı mevkidaşı ile telefonda yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerin güçlenmesine vurgu yaptı.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Endonezyalı mevkidaşı ile telefonda yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerin güçlenmesine vurgu yaparak, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın mazlum Filistin milletini savunmak ve Siyonist rejimin cinayetlerine karşı koymak için acil toplanması ve ortak kararlar alınmasını istedi.

Reisi, Filistin’deki gelişmelere işaretle, Siyonist rejimin cinayetleri ve saldırlarına karşı koymanın bir zaruret olduğuna işaretle, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı Filistin’de yaşanan gelişmeler için acil olarak toplanmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı, İran İslam Cumhuriyeti olarak, İslam ülkeleri arasında ilişkilerin derinleşmesi doğrultusunda her türlü girişimi desteklediklerini kaydetti.

Tahran-Jakarta’nın 70 senelik diplomatik ilişkilerine de dikkat çeken Reisi, iki ülkenin ticari ve ekonomik münasebetlerinin güçlenmesine vurgu yaptı.

Endonezya Cumhurbaşkanı da görüşmede, mübarek Ramazan ayı ve yeni Hicri Şemi yılını İran milletine tebrik ederek, iki ülkenin ilişkilerinin derinleşmesine ve ortak menfaatlerinin sağlanmasına vurgu yaptı.

Endonezya Cumhurbaşkanı ayrıca, İran Cumhurbaşkanı’nın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın acil toplanmasına ilişkin önerisi sıcak karşıladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.